Točen datum začetka smučarske sezone na Pohorju je odvisen od epidemiološke situacije in vremenskih razmer. Na izvedbo se že pripravljajo, pred dnevi je začela delovati tovarna snega, začeli so tudi z zasneževanjem.

 

 

December je pred vrati, zato smo se obrnili smo na Marprom in jih povprašali, kako potekajo priprave na novo zimsko sezono in ali so pripravili več opcij, glede na epidemiološko stanje.

 

Večjih novosti v zimski sezoni 2020/2021 ne načrtujemo, se pa normalno pripravljamo na njeno izvedbo in bomo do začetka opravili vsa potrebna dela na smučarskih terenih, žičnicah in drugi infrastrukturi ter opremi.

 

Pojasnili so nam, da otvoritev nove smučarske sezone na Pohorju planirajo drugi vikend v decembru. Točen datum bo odvisen od epidemiološke situacije in vremenskih razmer. »Večjih novosti v zimski sezoni 2020/2021 ne načrtujemo. Se pa normalno pripravljamo na njeno izvedbo in bomo do začetka opravili vsa potrebna dela na smučarskih terenih, žičnicah in drugi infrastrukturi ter opremi,« povedo.

 

Pred dnevi začela delovati tovarna snega

Z zasneževanjem smučišč bodo, kot pojasnijo, začeli takoj, ko bodo dovolj nizke temperature to dopuščale. »Je pa pred dnevi že začela delovati tovarna snega, ki je nameščena v izteku Snežnega stadiona,« so nam konec tedna dejali na Marpromu. V noči na soboto so sicer z zasneževanjem že pričeli.

 

 

Kakšne omejitve in ukrepi bodo veljali pozimi, ta čas težko napovejo. »To bo odvisno od navodil, ki jih bodo za izvajanje dejavnosti izdali Nacionalni inštitut za javno zdravje in ostale pristojne službe. Ta navodila bomo seveda spoštovali in smučarsko sezono izpeljali v skladu z njimi.«

O tem, kakšen obisk pričakujejo, v trenutni situaciji težko govorijo, saj bodo nanj vplivali dejavniki, ki jih ne morejo predvideti vnaprej.