Od danes bodo lahko uporabniki javnega mestnega potniškega prometa svoje vozovnice kupovali na daljavo preko brezplačne mobilne in spletne aplikacije Marprom Shop.

 

 

V mestnem potniškem prometu je bila z današnjim dnem uvedena novost na področju prodaje vozovnic. Tako je vse od danes vozovnice za mestne avtobuse mogoče kupiti preko mobilne ali spletne aplikacije, ki so ju zasnovali v mariborskem podjetju Margento R&D. Obe uporabnikom ponujata nakup enkratnih voženj, obenem pa tudi polnjenje obstoječih kartic Marprom.

 

Na voljo mobilna in spletna različica

V novi spletni aplikaciji lahko uporabniki izbirajo med nakupom ene ali več papirnih vozovnic in polnjenjem fizične kartice. Po nakupu papirne vozovnice to uporabniki prejmejo v PDF dokumentu, tega nato natisnejo in uporabijo na čitalniku vozovnic na avtobusu. Na obstoječe kartice je mogoče nalagati kuponske vozovnice za več voženj, prav tako pa tudi različne mesečne vozovnice. Plačilo je potrebno opraviti z bančnimi karticami (Maestro, Mastercard, Visa, Activa), kar velja tako za spletno in mobilno aplikacijo obenem.

 

Na obstoječe kartice je mogoče nalagati kuponske vozovnice za več voženj, prav tako pa tudi različne mesečne vozovnice. Plačilo je potrebno opraviti z bančnimi karticami (Maestro, Mastercard, Visa, Activa), kar velja tako za spletno in mobilno aplikacijo obenem.

 

Mobilna aplikacija Marprom Shop omogoča nakup enkratnih vozovnic v sami aplikaciji, kupci pa v omenjenem primeru prejmejo t.i. QR kodo, ki jo nato na avtobusu prikažejo na mobilnem zaslonu in prav tako prislonijo k čitalniku vozovnic. Mobilna aplikacija pa obenem omogoča polnjenje obstoječe kartice z vožnjami in različnimi vozovnicami. Nahaja se v vseh spletnih trgovinah (Google Play in App Store), od koder o lahko uporabniki prenesejo na mobilnik brezplačno.

 

Mobilna aplikacija Marprom Shop omogoča nakup enkratnih vozovnic v sami aplikaciji, kupci pa v omenjenem primeru prejmejo t.i. QR kodo, ki jo nato na avtobusu prikažejo na mobilnem zaslonu in prav tako prislonijo k čitalniku vozovnic. Mobilna aplikacija pa obenem omogoča polnjenje obstoječe kartice z vožnjami in različnimi vozovnicami.

 

Spletna aplikacija je prav tako dostopna tudi na spletni strani www.marprom.si v zavihku Nakup vozovnic. Za pomoč je uporabnikom na voljo podpora, ki je dosegljiva na e-naslovu.